Hogyan férhet hozzá a KDK gyűjteményeihez?

A Kutatási Dokumentációs Központ, illetve a 20. Század Hangja Archívum és Kutatóműhely kutatási gyűjteményei az openarchive.tk.hu, valamint a voices.tk.mta.hu oldalon érthetőek el, ahol részletes keresőfelületet is találhatnak az érdeklődők. A gyűjteményekben őrzött adatok egy része, így a kutatásokról informáló metaadatok, illetve egyes kutatási adatok és dokumentációk bárki számára hozzáférhetők.

A KDK-ban számos teljesen nyilvánon kutatási gyűjtemény érhető el. A korlátozott hozzáférésű adatokhoz, amennyiben a kutatási anyag adományozója másként nem rendelkezik, a TK munkatársai általában hozzáférhetnek Active Directory azonosítójukkal és jelszavukkal; mások számára a repozitórium előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrációt a következő e-mailcímen lehet kérni: kdk[kukac]tk.hu

A 20. Század Hangja Archívum és Kutatóműhely kutatási gyűjteményei kizárólag kutatási engedéllyel kutathatóak, amelyet a voices.tk.mta.hu oldalon található űrlapon lehet kérvényezni.

A kutatási gyűjtemények hozzáférését mindig az adományozó szabályozza.

A Kutatási Dokumentációs Központ és a 20. Század Hangja Archívum és Kutatóműhely birtokában lévő hangzó és képes dokumentumok kezelési rendjének leírását, valamint a letéti nyilatkozatok űrlapjait ide kattintva találja.